Hoppa till sidans innehåll

SUMPAN Open 2019 & A4 SUMPAN 90


Sumpan Open 2019 blev en riktigt bra tävling med många spännande och jämna matcher.

Grattis till Lag Lindström - Norrköpings CK, som vann elitklassen och Lag Dryburgh - Sundbybergs CK, som vann A4 klassen!

RESULTAT
ELIT:
1:a Lag Lindström (Norrköpings CK)
2:a Lag Adersteg (Amatörernas CK)
3a Lag Sumpan Seniors (Sundbybergs CK)

ANY 4:
1:a Lag Dryburgh (Sundbybergs CK)
2:a Lag Runnqvist (Sundbybergs CK)
3:a Lag Larsson (Stocksunds CK)

 

Välkommen till Sundbyberg Open 90år

I år så fyller klubben 90 år och det firas med en lunchbuffé på lördagen samt att vi också har en A4 tävling.

Träning och tee-dragning

Eftersom vi inte har någon öppen träning innan turneringen så ges alla lag en 5 min träning i samband med sin första match och på den så följer en tee-dragning för att avgöra sista sten i första omg. Tee-dragningen görs med 2 stenar, först en medurs följt av en moturs. Tee-dragning skall göras direkt efter avslutad träning och av 2 olika personer. Lagen lottar innan om vem som börjar träningen. Lagen skall vara beredda att påbörja träningen 15 min innan matchstart.
I några av matcherna så är det bara ett lag som har 5 min träning samt tee-dragning och då får det andra laget träna 2 stenar bort och 2 stenar hem efter det första lagets träning och tee-dragning.
Efter varje match, utom sin sista i gruppspelet, så genomför lagen en tee-dragning som sedan används för att avgöra sista sten i första omg i nästa match.

A4

De 6 lagen i A4 tävlingen delas in i 2 grupper med dubbelmöte. Matcherna spelas över 8 omg och skall avgöras. Om det är oavgjort efter 8 omg så görs en tee-dragning för matchvinst istället för extra omg. Laget som tog poäng senast börjar tee-dragningen. Vid vinst efter 8 omg så får man 3 poäng, vid oavgjort efter 8 omg så får man 1 poäng var och 1 extra poäng för vinst efter tee-dragning. De 4 bästa lagen går vidare till slutspel på söndagen.

SO90

De 12 lagen delas in i 3 grupper och spelar en enkelserie. Matcherna spelas över 8 omg och skall avgöras. Om det är oavgjort efter 8 omg så görs en tee-dragning för matchvinst istället för extra omg. Laget som tog poäng senast börjar tee-dragningen. Vid vinst efter 8 omg så får man 3 poäng, vid oavgjort efter 8 omg så får man 1 poäng var och 1 extra poäng för vinst efter tee-dragning. De 8 bästa lagen går vidare till slutspel.

Ranking och sista sten inför slutspel

I både A4 och SO90 så görs en gemensam tabell enl de poäng man fått. Vid lika poäng så gäller tee-dragningen vid rankingen, bäst tee-dragning ger bäst rankning. Den sämsta tee-dragningen räknas bort vid uträkningen. Om endast 2 lag hamnar på samma poäng så gäller inbördes möte om lagen har möts annars så avgör tee-dragningen. Om 3 eller fler lag hamnar på samma poäng så gäller tee-dragningen. I A4 slutspelet så möts ranking 1-4 och 2-3 i semifinal. I SO90 så möts 1-8, 2-7 osv i kvartsfinal. Laget med bäst ranking väljer sista sten i första omg eller stenfärg. I slutspelet så skall matcherna avgöras och vid oavgjort så spelas 1 extra omg. Om det fortfarande är oavgjort efter extra omg så vinner laget som inte har sista sten.

Stenfärg i gruppspel

Laget som står först i spelschemat spelar med resultattavlan översta färg.

Övrigt

Mätning görs av lagen själva dock om man inte vill det så tillkallas funktionär.

 

Uppdaterad: 26 AUG 2018 16:53 Skribent: Tävlingsansvariga
Epost: This is a mailto link

Följ oss på Facebook

     
Postadress:
Sundbybergs CK - Curling
Dennis Peyron, Box 1012
17221 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info