Hoppa till sidans innehåll

JSM - Epilog

05 JAN 2015 21:24
Guld och silver till Sumpan
  • Skapad: 05 JAN 2015 21:24

Det blev repris på fjolåret när JSM på Trettondagsafton avslutades i Sundbyberg. Det betyder att både Sundbybergs flicklag Panthera och Härnösands lag Riteice försvarade sina JSM-titlar och bildar Sveriges trupp till junior-VM i Tallin i mars. Sundbyberg slog Östersunds Team Woolpower med 9-5 medan Härnösand slog sumpanflickornas storbrorsor i Team Zip-Up med 7-5. Där avgjordes finalen med en perfekt tangering-och-träff av skippern Fredrik Nyman när Sumpan hade chans att kvittera och få skiljeomgång.

De svenska juniormästarlagen innehåller namnen Isabella Wranå, Jennie Wåhlin,
Johanna Heldin och Fanny Sjöberg från Sundbyberg medan Fredrik Nyman, Simon Granbom, Johannes Patz och Victor Martinsson spelade för Härnösand.


I flickfinalen behärskade Sundbybergsflickorna spelet större delen av matchen efter en fin start med 2-0 efter tre omgångar. Men ett par gånger slarvade man med tejkspelet och Östersund bjöds in i matchen. T ex med en tvåa i den fjärde omgången till 2-2 och en trea i den sjunde omgången till 5-6. Men med en tvåa till Sumpan i den åttonde plus en stulen etta till 9-5 säkrades segern och den andra raka JSM-titeln för ”Bella”, Jennie och Fanny medan det för nyförvärvet från Fyris, Johanna är första titeln. Nu blir det JVM i Tallin där en fjärdeplats från JVM ifjol i Schweiz skall förbättras till medalj.


Det var en rättvis seger för Härnösand/Riteice i pojkfinalen. Laget ledde med 4-2 efter fyra omgångar men Rasmus Wranås sundbybergare kvitterade till 4-4 inför halvtidspausen och satte sedan stor press på härnösandarna i sjätte omgången. När Fredrik Nyman skulle spela sin sista sten låg Sundbyberg med en fyra, väl garderade stenar. Men tee var ledigt och dit drog Fredrik för ledning med 5-4.

Efter kvittering till 5-5 i den åttonde skaffade sig Härnösand greppet med en tvåa i den nionde omgången. Rasmus Wranå fick chansen att greja tvåan för kvittering men hans vick stannade för nära egen skotte så Fredrik Nyman hade inga problem att göra en perfekt dubbel för JSM-titel och biljetter till JVM i Tallin. Ifjol hamnade hans lag utanför slutspelet i JVM men nu siktar laget på medalj.

Skribent: Fredrik Julius

Följ oss på Facebook

     
Postadress:
Sundbybergs CK - Curling
Dennis Peyron, Box 1012
17221 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@sundbybergcurli...

Se all info