Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Henrik Leek och coach Fredrik Lindberg kom tillbaka starkt efter förlusten mot Schweiz och vann säkert mot Italien med 7-3.
 
Sverige föll mot Japan efter drama i slutomgången men ligger på delad andraplats i tabellen och har slutspelsplats inom räckhåll. Två matcher återstår i grundserien för lag Hasselborg och de spelas på onsdag (spelledigt imorgon tisdag).
 
Lag Niklas Edin är inte längre obesegrat i OS-curlingen i Sydkorea. Schweiz tog greppet om matchen direkt när de gick upp i 2-0 efter första omgången.
 
Lag Hasselborg åkte på sin första förlust i OS-turneringen mot hemmanationen Sydkorea. Avgörande blev den den fjärde och sjätte omgången där det sydkoreanska laget plockade tvåpoängare.
 
Toppmötet mot Storbritannien, som också var ett returmöte på EM-finalen 2017, slutade med ännu en svensk seger. De svenska tjejerna inledde övertygande och tog en tidig 3-0 ledning.
 
Det började olyckligt i morgonmatchen mot Schweiz med underläge 1-4 efter tre spelade omgångar. Men de svenska curlingtjejerna kom tillbaka, och det med besked.
 
Det behövdes bara två omgångar för att lag Edin skulle koppla greppet på USA och det rejält. Fyra svenska poäng i första omgången följdes av ytterligare en stulen poäng och ledning 5-0.
 
Lag Hasselborg med Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och Jennie Wåhlin fortsätter att övertyga i inledningen av OS-turneringen och tog ikväll sin andra raka seger efter 7-6 mot Kanada.
 
De svenska curlinglagen fick en drömstart på OS med imponerande och stabila segrar.
 
Figur-SM i curling har i helgen spelats i Sundsvall. Figur är en individuell form av curling. Den går ut på att man spelar 8 bestämda uppgifter. Det spelas 4 stenar per uppgift och det går att få maximalt 3 poäng per sten vilket ger maximalt 96 poäng
 
De 23:e vinterspelen invigdes i PyeongChang Olympic Stadium på fredagskvällen och fanbärare för Sverige var curlingspelaren Niklas Edin.
 
Stocksunds CK Team Norberg gjorde debut i klassen Oldgirls och det nykomponerade laget tog SM-guld direkt. På herrsidan tog Sundbybergs CK Team Wranå sitt tredje raka SM-guld.
 
Svensk Curlings Paralympiska lag med Viljo Petersson-Dahl, Kicki Ulander, Zandra Reppe, Mats-Ola Engborg och Ronny Persson har precis kommit hem från Glasgow i Skottland där de spelat sin sista internationella turnering innan Paralympics.
 
Curlingspelaren Niklas Edin är den som kommer leda den svenska truppen vid invigningen av OS i PyeongChang 2018.
 

WCF läger och kurser 2018

(2018-02-01 12:37)
Nu öppnar World Curling Federation för anmälan till vårens och sommarens kurser och läger! I är det också ett speciellt år, då WCF firar 20-års jubileum för internationella ungdomslägret i Füssen.
 

Följ oss på Facebook

 


Postadress:
Sundbybergs CK - Curling
Katarina Lässker, Box 1012
17221 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@sundbybergcurling.se

Se all info